Traiguera inicia les festes amb una presentació d’Splai

Ago 15, 2023 | Esdeveniments

El passat dissabte dia 12 d’agost, va tindre lloc l’acte de proclamació de les Regines de les Festes Majors de Traiguera 2023, coordinada per Splai Teatre.
Una Plaça Raval de gom a gom va ser testimoni d’un espectacle que va tenir com a protagonistes a Anna, Claudia, Gala, Inés, Noemí, Paula, Sara i Yaiza, les quals vam tenir l’honor de ser proclamades regines de les nostres festes, on Inés Roca, en representació de totes les regines, va agraïr la possibilitat que els han brindat familiars i amics de fer realitat el somni de representat el nostre poble.
La mantenidora de l’acte, Maria Elòdia Alemany, va fer un recorregut personal dels seus lligams amb el seu poble, alhora que va exaltar els aspectes culturals, associatius i patrimonials del que els traiguerins ens sentim més orgullosos, en un discurs molt ben filat i que va alçar l’ovació del nombrós públic assistent.
Javier Ferrer, el nostre Alcalde, va oferir un discurs poètic exaltant les ganes de festa que té un poble orgullós del seu passat i que encara amb esperança i alegria tots els reptes que se li presenten com a poble, amb una especial mirada cap a les protagonistes d’aquesta nit màgica, com són les regines i mantenidora.
L’acte va tenir com a fil conductor el pas d’una Traiguera antiga a la Traiguera que avui coneixem, així com la transformació dels espais més característics del poble.
Una transformació que ha estat magistralment exposada pels presentadors Laura Ortí i Fran Tolòs, realitzant un recorregut màgic per la Traiguera dels avantpassats.
El cantant Javier Bovea, acompanyat de la Unió Musical de Traiguera, va posar la plaça en peu amb una versió del Nessum Dorma que va fer vibrar a tots els assistents, en una interpretació que quedarà ja per a la història de les presentacions traiguerines. La idea, decoració, audiovisuals i coordinació va estar a càrrec d’Splai.

Otros artículos

El Grau acomiada les festes amb Splai i Peñarroja

El Grau acomiada les festes amb Splai i Peñarroja

Un «Visca Sant Pere 2024» d’agraïments i homenatges per a tota la gent que fa la festa. Des de les penyes i colles fins a totes i tots aquells que amb el seu treball callat són fonamentals per a que puguem tindre festes: «Son moltissimes persones. Des de la Comissió de Festes, encarregada de l’organització de la festa, fins la Tenencia Alcaldia amb tota la feinada que comporta la coordinació d’insfraestructures, talls de carrers, seguretat, etc. El Patronat de Festes, amb les contractacions administratives. Passant pel servei de neteja, policia, protecció civil, brigades municipals i un llarg etcétera de persones anònimes que fan que cada dia, quan ens alcem de dormir (poc), el Grau torne a estar preparat per una nova jornada de festa».

Una globotà al Grau animada per Splai

Una globotà al Grau animada per Splai

El passat 27 de juny va tindre lloc al Parc de la Panderola del Grau de Castelló una globotà amb més de 2.000 globus dissenyada per Superanimaciones i organitzada i patrocinada per l’Associació de Viens El Faro amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló. Un bon grapat de xiquets i xiquetes gaudiren fent de «globotècnics» quan a l’ordre de la Regina Infantil de les Festes de Sant Pere i del President Infantil, començaren a reventar tots els globus instal·lats,entre rialles, diversió i l’animació prèvia d’Splai Teatre. 

Els Rockin’Xics celebren el final de curs del CEIP Estepar

Els Rockin’Xics celebren el final de curs del CEIP Estepar

El passat 17 de juny, els xiquets i les xiquetes de 5é i de 6é del CEIP Estepar de Castelló celebraren el final de curs amb la música i la festa rockera dels Rockin’Xics. En un ambient de gran diversió, els alumnes cantaren, ballaren i gaudiren d’aquest espectacle d’Splai ambientat en els anys 50. Una meravellosa manera d’acomiadar el curs!!!