Splai coordina la recreació de l’antiga subhasta de peix a Escala a Castelló 2023

Abr 17, 2023 | Esdeveniments

El passat 15 d’abril i dins de la programació d’Escala a Castelló, Splai Teatre coordinaria la recreació històrica de l’antiga subhasta de peix que, fins a finals del segle XX, tenia lloc a la llotja del Port de Castelló. Aquesta, estava dirigida per la figura del subhastador que era l’encarregat de marcar el preu d’eixida de cada caixa i d’anar cantant el rosari de xifres a la baixa, fins que els compradors, principalment les tradicionals peixateres, paraven al subhastador decidint el preu pel qual compraven la caixa. Una manera molt tradicional de comprar i vendre el peix que, actualment, es realitza seguint un procés totalment informnatitzat. Aquesta subhasta va estar una iniciativa de la Confraria de Pescadors Sant Pere del Grau i va contar amb la participació del grup de danses Illes Columbretes i del subhastador Pedro San Rafael. Durant una primera part, s’escenificaria l’antiga subhasta; a la segona part, el públic podria participar, subhastant-se les 24 caixes donades per les barques de la flota grauera, i lliurant els més de 700 euros, resultat de la subhasta, a l’associació AFANIAS de Castelló. L’acte, que va contar amb una magnifica assistència de públic, va servir per a posar el valor la història i la tradició marinera, mentre es promocionava el peix del Grau.

Otros artículos

«La Llegenda del Foc» i l’origen del foc a la festa

«La Llegenda del Foc» i l’origen del foc a la festa

El passat dissabte 20 d’abril vam participar als actes organitzats per Botafocs amb motiu de les celebracions de Sant Jordi al Grau de Castelló. I ho ferem amb el contacontes participatiu «La Llegenda del Foc». Un espectacle que intenta, d’una manera divertida, explicar la relació entre el foc i la festa. «La Llegenda del Foc» va ser creat per Splai Teatre a l’any 2015 amb motiu dels 20 anys de Botafocs.

«Els Rockin’Xics» en concert 2024

«Els Rockin’Xics» en concert 2024

«Els Rockin’Xics» en concert 2024!!! Un curiós grup de rock&roll que interpreta les seues cançons d’una manera ben curiosa. Espectacle musical pensat per a tota la família en el que no deixareu de cantar, ballar, riure i jugar amb nosaltres ni un sol instant. Ideal per a la programació de festes del teu poble, una setmana cultural, el teu centre escolar,…. Ah! i és en valencià. Contracta ja l’espectacle d’animació familiar més boig i divertit!!!