Quí som
separador-blanco
20-anys

Vint anys de teatre i animació

Splai és una companyia de teatre i animació fundada a l’any 2002. Al llarg d’aquestos vint anys de trajectòria professional, han estat nombrosos els espectacles que hem produit. Teatre i animació per a públic infantil, adults, cercaviles, visites guiades i infinitat produccions personalitzades. Amb l’inici de la temporada 2024, vos presentem una imatge renovada, espectacles nous i tota la màgia que sempre ens ha caracteritzat des de la nostra fundació ara fa vint anys.

La nostra Història

separador-azul
2002_PRIMER ESPECTACLE DANIMACIO
2002
  • Splai Teatre va nàixer l’any 2002 al Grau de Castelló de la mà de Ximo Conesa i Vicent Ortiz amb la ferma intenció de crear espectacles de teatre i animació originals, divertits i educatius. Dels primers anys de la companyia són: “L’Elixir de l’Alegria”, “Els contes del tio Nelo”, “El Reciclamàtic” o “Els Rockin’Xics”, que encara formen part del Catàleg d’Splai. També la comèdia “Veïns de Lloguer” amb la que férem una gira per tota la província de Castelló.

2006_ELS CONTES DEL TIO NELO
2007
  •  El trist i inesperat traspàs de Ximo Conesa l’any 2007, no fa decaure la companyia que comença a produir les Galanies Infantils de Castelló i a recórrer molts pobles de la província amb un novadors estil de fer actes presentacions de Festes. Dos personatges claus d’aquests anys són: Sergio Antonino en la creació de titelles i escenografies i d’Isabela Ruiz, amb la direcció escènica i coreografies.

2010_SPLAI CELEBRA ELS SEUS 10 ANYS
2010
  •  L’any 2010, Splai crea Barbis on Feis, amb produccions per a public adult, i del que s’estrenaren dos espectacles: “Cariño, yo también te quiero” i “La Sonrisa del Mandril”. També en crearem d’altres dirigits al públic infantil i familiar, com “El tio Nelo i les Festes de Castelló” o “Tarambana & Companyia, Contacontes”. L’any 2012, i commemorant els déu anys d’Splai, s’edita el llibre “Som els millors” amb la història de la companyia.

2019
2020
  • Amb l’arribada de la pandèmia a l’any 2020, Splai Teatre es reinventa i comença a introduir-se al món audiovisual creant dos sèries a internet: “El món de Motu”, pels més menuts; “J-21”, dedicat als joves talents de Castelló i el curtmetratge “Cartones”, protagonitzat per Pablo Castell i Víctor Ripollés. Splai Teatre ha organitzat festivals de teatre i animació (FAIPA, Peixets i Festelànim), festes populars (Carnestoltes del Grau), festes privades (bodes i comunions), desfilades (Peixots i Scatess i Els Gegants d’Splai), acompanyaments teatrals a concerts de banda (Banda Municipal de Castelló), cicles de funcions escolars (Teatrescola), animacions teatrals als museus (Museu de Belles Arts de Castelló), etc. La nostra última producció teatral, “Fred i el seu conte” és de l’any 2020 i a 2022, Splai commemoraria els seus 20 anys, amb l’espectacle “Anima’t!”, que feia un recull de les millors animacions de la companyia. L’any 2023, estrenem “Mozart a piano”, per a donar a coneixer al públic més menut i en clau de comèdia, la figura d’aquest geni.
    L’any 2023, posem en marxa Splai Produccions per a la creació d’actes de presentació de festes i obrim “Espai d’Splai”, el nostre nou local de treball i producció.