Emotiva Presentació de les festes del Grau de Castelló creada per Splai

Jun 13, 2023 | Esdeveniments

El passat 10 de juny, Splai va ser la companyia encarregada de la creació i posada en escena de l’acte de Presentació de les Festes de Sant Pere del Grau de Castelló. Vint anys consecutius coordinant un acte que en aquesta ocasió va estar dedicat a la tradició marinera i festera del Grau. A la primera part, i mijançant dansa clàssica, contemporània i teatre, es representaria la fe i el coratge de la gent de la mar quan s’enfronten als perills eixint a pescar cada dia. Després de la part protocolaria, la tradició festera, va estar representada per les penyes del Grau, la dolçaina, el tabal i la dansà de les «Marineries», en les que va participar la Regina de les Festes, Maria Soria amb el Grup de Dansdes Illes Columbretes, del que forma part des de fa vint anys. Maria com a Regina Major, Lara, com a Regina Infantil i Ferran com a President Infantil, junt a les seues respectives corts, son ja els màxims representants de les festes graueres que s’iniciaran el 23 de juny.

Otros artículos

Splai coordina el Carnestoltes més multitudinari de la història del Grau

Splai coordina el Carnestoltes més multitudinari de la història del Grau

Més de 16.000 persones ompliren el Grau per a gaudir de la desfilada més multitudinaria de la història del Carnestoltes grauer. Un any més, Splai Teatre va ser la companyia encarregada de la coordinació dels actes de carrer de la festa. Actuacions, crides, desfilades, etc. Una magnifica organització amb una extraordinaria participació. Organitzat per l’Ajuntament de Castelló.

Arriba el Carnaval a la Presentació de la Gaiata 12 creada per Splai

Arriba el Carnaval a la Presentació de la Gaiata 12 creada per Splai

Anit el Palau de la Festa de Castelló va vibrar amb l’acte de presentació de la Gaiata 12 El Grau per a les festes de la Magdalena 2024. Un acte dedicat íntegrament a la festa de Carnestoltes que el Grau celebrarà el pròxim cap de setmana. Un concepte diferent de presentació on la música, el color i el ritme foren els protagonistes. Amb les magnifiques coreografies de Rebeca Robles amb un nombrós grup de joves de distintes gaiates aconseguiren crear un verdader ambient carnestolenc.