Emotiva Presentació de les festes del Grau de Castelló creada per Splai

Jun 13, 2023 | Esdeveniments

El passat 10 de juny, Splai va ser la companyia encarregada de la creació i posada en escena de l’acte de Presentació de les Festes de Sant Pere del Grau de Castelló. Vint anys consecutius coordinant un acte que en aquesta ocasió va estar dedicat a la tradició marinera i festera del Grau. A la primera part, i mijançant dansa clàssica, contemporània i teatre, es representaria la fe i el coratge de la gent de la mar quan s’enfronten als perills eixint a pescar cada dia. Després de la part protocolaria, la tradició festera, va estar representada per les penyes del Grau, la dolçaina, el tabal i la dansà de les «Marineries», en les que va participar la Regina de les Festes, Maria Soria amb el Grup de Dansdes Illes Columbretes, del que forma part des de fa vint anys. Maria com a Regina Major, Lara, com a Regina Infantil i Ferran com a President Infantil, junt a les seues respectives corts, son ja els màxims representants de les festes graueres que s’iniciaran el 23 de juny.

Otros artículos

Tarambana & Cia a la Fira de la Cirera de la Sanzadella

Tarambana & Cia a la Fira de la Cirera de la Sanzadella

El professor Tarambana i el seu ajudant Trasto, han participat a l’edició d’enguany de la Fira de la Cirera de la Salzadella amb una adaptació del seu conte que hem titulat «La Princesa de la Cirera». En ell, una jove princesa li ha de demostrar a son pare, el Rei Paco, que és molt valenta per a convertir-se en Regina i per això tindrà que viatjar pel món per a viure una emocionant aventura. Així coneicerà infinitat de curiosos personatges i viurà extraordinàries aventures. L’orgininalitat d’aquest espoectacle està en que és el públic qui interpreta els distints personatges que apareixen al conte, el que converteix «Tarambana & Cia, contacontes» en un verdader espectacle interactiu i totalment participatiu.

Els Rockin’Xics inicien els concerts 2024

Els Rockin’Xics inicien els concerts 2024

Els Rockin’Xics és un dels espectacles d’animació més divertits, originals i veterants d’Splai Teatre. Des de la seua estrena a l’any 2006, han estat infinitat de representacions les que s’han dut a terme per la provinvcia de Castelló i de València. Una espectacular proposta de rock, cantanda en directe, em valencià i dirigida a públic familiar. Una manera molt divertida de cantar, ballar i compartir una cultura «vintage» amb els més menuts. Prepareu-vos que «Els Rockin’Xics» han começat els seus concerts d’estiu.

Tarambana & Cia contacontes, a les festes d’Almassora

Tarambana & Cia contacontes, a les festes d’Almassora

El 21 de maig, vespra del dia gran d’Almassora dedicat a la seua patrona, Santa Quitèria, Splai Teatre vam representar l’espectacle «Tarambana & Cia, Contacontes» a la plaça del Botànic Calduch. L’espectacle és un contacontes participatiu on el públic és qui interpreta els distints personatges del conte.