Splai commemora els vint anys creant la presentació de festes del Grau de Castelló

Jul 2, 2024 | Esdeveniments

Splai culmina els seus 20 anys creant Presentacions al Grau amb un acte carregat de detalls que posen en valor l’essència grauera.
Una decoració d’ones de mar, ple de color i moviment, com són les festes graueres, era el primer detall de la nit. L’obertura de la Unió Musical del Grau evocava el record. El record d’un Grau antic, d’unes antigues festes i el record a un gran fester i aficionat taurí, Joaquin Gual, «Ximo el Cabrero» que ens va deixar fa poques setmanes.
La primera part, servia per recordar la visita de la Mare de Déu del Lledó al Grau el passat mes d’abril, enllaçant amb les visites de 1974 i 1999. Tancava aquest bloc la interpretació de la «Salve bressolera» a càrrec de la cantant Begoña Sánchez Linares acompanyada per la Unió Musical del Grau dirigida per Carlos Cifre Granell.
L’acte protocolari va servir per presentar la Cort d’honor de les Regines Anaraida i Clara i dels presidents Hugo i Miguel, que es va rubricar amb la corresponent imposició de bandes per l’alcaldessa de Castelló Begoña Carrasco.
La participació del mantenidor d’enguany, el cantant i actor Juan Ramon Albiol Castillo va emocionar al públic amb un discurs senzill, emotiu, dinàmic i, sobre tot, carregat de sentiment grauer, on la dona grauera va ser l’eix vertebrador de les seues paraules. El discurs va estar acompanyat per imatges i efectes de color en l’escenografia, finalitzant amb l’estrena d’un pasdoble, escrit per ell mateix i dedicat a la «Reina marinera».
Quaranta ofrenes de penyes, colles, associacions i distints municipis, serviren per a retre pleitesia a les Regines i Corts, destacant les ofrenes de les comissions de festes del Grau de 1974 i 1999, que commemoraven els 50 i 25 aniversari respectivament.
El presentador Pablo Castell va dedicar unes paraules a les Corts i a les Regines, abans del final, en el que huit pregoners de les festes del Grau cantaren el Pregó d’Alloza, per acabar amb el brular de la caragola del pregoner d’enguany Alfonso Trelles. La interpretació de la cançó-himne «Festa al Grau» per Begoña Sánchez Linares i la Unió Musical del Grau posaria punt i final a l’acte. La regidora de l’acte va ser Isabela Ruiz. L’ajudant de muntatge Mime Licea.
L’escenografia va estar dissenyada per l’artista Sergio Antonino. La dotació técnica (so, il•luminació i projeccions) per EJR Systems . L’acte va estar presentat per Pablo Castell.
Des d’Splai volem agrair a la Comissió De Festes De Sant Pere la seua confiança així com a tota la gent que va col•laborar en fer realitat aquest acte tan especial carregat d’essència grauera.

Otros artículos

El Grau acomiada les festes amb Splai i Peñarroja

El Grau acomiada les festes amb Splai i Peñarroja

Un «Visca Sant Pere 2024» d’agraïments i homenatges per a tota la gent que fa la festa. Des de les penyes i colles fins a totes i tots aquells que amb el seu treball callat són fonamentals per a que puguem tindre festes: «Son moltissimes persones. Des de la Comissió de Festes, encarregada de l’organització de la festa, fins la Tenencia Alcaldia amb tota la feinada que comporta la coordinació d’insfraestructures, talls de carrers, seguretat, etc. El Patronat de Festes, amb les contractacions administratives. Passant pel servei de neteja, policia, protecció civil, brigades municipals i un llarg etcétera de persones anònimes que fan que cada dia, quan ens alcem de dormir (poc), el Grau torne a estar preparat per una nova jornada de festa».

Una globotà al Grau animada per Splai

Una globotà al Grau animada per Splai

El passat 27 de juny va tindre lloc al Parc de la Panderola del Grau de Castelló una globotà amb més de 2.000 globus dissenyada per Superanimaciones i organitzada i patrocinada per l’Associació de Viens El Faro amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló. Un bon grapat de xiquets i xiquetes gaudiren fent de «globotècnics» quan a l’ordre de la Regina Infantil de les Festes de Sant Pere i del President Infantil, començaren a reventar tots els globus instal·lats,entre rialles, diversió i l’animació prèvia d’Splai Teatre. 

Els Rockin’Xics celebren el final de curs del CEIP Estepar

Els Rockin’Xics celebren el final de curs del CEIP Estepar

El passat 17 de juny, els xiquets i les xiquetes de 5é i de 6é del CEIP Estepar de Castelló celebraren el final de curs amb la música i la festa rockera dels Rockin’Xics. En un ambient de gran diversió, els alumnes cantaren, ballaren i gaudiren d’aquest espectacle d’Splai ambientat en els anys 50. Una meravellosa manera d’acomiadar el curs!!!