Teatrescola 2022

El tio Nelo i les Festes de Castelló


Sinopsi: Tres històries il·lustren l’origen de les festes de la ciutat de Castelló. En primer lloc la fundació de la ciutat amb les tropes del Rei Jaume I i la baixada de la població de la muntanya a la Plana. En segon lloc com es construeix una gaiata, símbol de les festes. I finalment l’origen del “Rotllo i canya” la cançó que és l’himne de les festes. Un espectacle musical, divertit i didàctic, perfecte per a donar a conéixer als més menuts l’origen de les nostres festes.
Que destaquem de l’espectacle:
L’espectacle inclou cançons originals i altres basades en temes tradicionals cantades en directe pels actors, escenes de llum negra i sobretot explica d’una manera divertida la història i tradicions de la ciutat de Castelló.
Conceptes que poden tractar-se a l’escola abans de la funció (d’acord amb les edats dels participants):
Orígens de la ciutat de Castelló. El Castell Vell. El Rei Jaume I. La Llicencia de trasllat. Les festes de Castelló com a commemoració de la fundació de la ciutat. L’ermita de la Magdalena. La Romeria de les Canyes, simbologia. La Gaiata, simbologia. Elements que composen la gaiata (gaiato, escut de la ciutat i la llum). “Rotllo i Canya”, himne de les festes. Mestre Josep Garcia, autor de l’himne. Cançonetes populars de Castelló.  Conceptes genèrics de les festes de la Magdalena actuals (actes tradicionals, espectacles, música, pirotècnia,…). El paper dels xiquets i les xiquetes a les festes de Castelló.

Una producció d’Splai Teatre
Durada: 60 minuts
Llengua: Valencià  


Funcions escolars 2022

Les funcions escolars de “El Tio Nelo i les Festes de Castelló” tindran lloc els dies 16 i 17 de març de 2022 (setmana prèvia a l’inici de les Festes de la Magdalena) al Saló d’actes del Centre Cultural La Marina del Grau de Castelló (C/ de la Marina Espanyola, s/n), amb una capacitat per a 350 espectadors.

Cada dia es realitzaran dos funcions: a les 9:30 i a les 11:00 hores.

El preu per alumne és de 4,50 € (IVA inclós)
Mestres i acompanyants: 0 €

Finalitzada la representació, es remetrà al centre escolar la corresponent factura d’acord amb els alumnes assistents a la funció. Aquesta s’abonarà per transferència bancaria.

El desplaçament fins el teatre correrà a càrrec de cada centre participant.

Cada centre escolar triarà el dia i l’hora de la funció a la que desitja assistir. Rebudes totes les sol·licituds, s’intentarà donar cabuda a totes d’acord amb el que s’ha escollit, mantenint les restriccions i les mesures corresponents a la situació sanitaria del moment en que tinguen lloc les representacions. Per tant es tindrà en compte l’ordre d’inscripció dels centres escolars a l’activitat.

FINALITZAT TERMINI D’INSCRIPCIÓ
Interessats en participar, contacteu amb la companyia

Sol·licitud d’inscripció a les funcions
“El tio Nelo i les Festes de Castelló” – 2022

En compliment del Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell de 27 d’abril de 2016 relatiu a la protecció de dades de les persones físiques i a la lliure circulació d’aquestes dades i pel qual es deroga la Directiva 95/46/CE (Reglament general de protecció de dades), l’informem que les dades recollides a través d’aquest lloc són confidencials i seran inclosos en el fitxer denominat usuaris web amb titularitat d’Splai Castelló, SL, amb l’exclusiva finalitat de poder atendre la seua petició per al que presta el seu exprés consentiment. L’informem que aquestes dades proporcionades es conservaran mentre no sol·licite el cessament de l’activitat i que aquestes dades no se cediran a tercers, excepte en els casos en què existisca una obligació legal. Vosté té dret a obtindre confirmació sobre si en Splai Castelló, SL estem tractant les seues dades personals per tant té dret a accedir a les seues dades personals, rectificar les dades inexactes o sol·licitar la seua supressió quan les dades ja no siguen necessaris per als fins que van ser recollits. Podràs exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició, així com altres drets (Limitació-Portabilitat-Esborrat), *envíando un correu electrònic a info@splaicastello.com, indicant “drets ARC”. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en l’avís legal d’aquesta pàgina web. En clicar ENVIA SOL·LICITUD, vosté accepta la política de privacitat i les condicions exposades pel desenvolupament de l’activitat.